onsdag 18. august 2010

Gjerstad hardt rammet av ulykker i sommer

Gjerstad har blitt hardt rammet av to dødsulykker i sommer. Det er utrolig tragisk for et lite lokalsamfunn når slike ting inntreffer. Vi har jo ingen innbyggere å miste, og tankene går selvfølgelig spesielt til de aller nærmeste.

I kommunen har vi fått erfare våre kriseplaner i praksis, og vi har i dag hatt et møte med kriseteam og kommunens ledelse på en foreløpig evaluering av de siste hendelsene. Det er viktig at vi også lærer av erfaringer vi har opplevd i forbindelse med disse ulykkene.

Gjerstad kommune har et velfungerende apparat når slike uventede hendelser oppstår. Vårt kriseteam med psykiske sykepleiere og øvrig hjelpeapparat har gjort en prisverdig jobb i begge situasjonene som har oppstått. Dette er en trygghet også for de som ikke har følt disse ulykkene direkte på kroppen. Uansett om vi velger å ikke tenke på det, vil det oppstå slike situasjoner fra tid til annen. Vi ser nå viktigheten av at kommunen har gode beredskaps- og kriseplaner når uforutsette og tragiske hendelser oppstår. Midt i alt det triste er jeg likevel stolt over at kommunens fagteam klarer å leve opp til vår felles visjon "Best når det gjelder!".

La oss håpe det blir lenge til neste gang vi må samle kommunens kriseteam igjen...

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar