onsdag 2. februar 2011

Positive næringsnyheter!


Det er veldig gledelig å se at Cinderella Café & Hotel om ikke lenge igjen åpner dørene for publikum. Dette vil ikke minst være viktig for flere unge gjersdølinger som ønsker seg en deltidsjobb. Samtidig vil det sikkert også bli noen som får tilbud om full jobb ved bedriften. Jeg ønsker de nye driverne all mulig lykke til!

I dag var Vinmonopolet på besøk på Brokelandsheia, og en delegasjon fra statsbedriften brukte dagen på å vurdere ulike tilbud på utleiemarkedet på området. Vinmonopolutsalget vil bli noe mindre enn i Risør, i alle fall fra starten av...;-) men med over 300 ulike sorter, deriblant et utvalg som er tilpasset lokale ønsker, er jeg sikker på at dette blir et tilstrekkelig utvalg for folk flest. Det blir sannsynligvis heller ikke åpent alle dager i uka, i alle fall ikke i de stilleste periodene. Rådmannen og jeg hadde en riktig hyggelig samtale med representantene fra Vinmonopolet, som virket godt fornøyd med det vi kunne fortelle om kommunens langtidsplaner for området.

I tillegg til dette er jeg i dialog med flere andre interessenter som ønsker å etablere seg på Brokelandsheia. Det er ofte slik at når først noen begynner å interessere seg for et næringsområde, så henger flere seg på. Man skal selvfølgelig ikke "selge skinnet før bjørnen er skutt", men om jeg ikke tar mye feil vil det dukke opp flere nye virksomheter i 2011, til glede for de mange veifarende, men ikke minst for oss gjersdølinger.

Det er ikke sikkert at vi gjersdølinger husker på hvor praktisk det er for oss alle å ha et bredt utvalg av butikker lokalt. Nettopp av den grunn er det av avgjørende betydning at vi prioriterer å bruke disse butikkene så mye som mulig hele året, slik at de klarer å skaffe seg god nok inntjening til at vi får beholde dem i vårt nærmiljø. Dette gjelder ikke minst butikkene i øvrebygda. Vi vet ikke hva vi mister før de er borte for oss, og da er det for sent å angre på at vi kanskje ikke brukte dem så mye som vi kunne ha gjort...

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar