onsdag 30. mars 2011

God økonomistyring gir gode resultater!

Rådmannen har i dag sendt ut en oversikt over det økonomiske resultatet i Gjerstad kommune for 2010. Dette viser et overskudd på hele 9.4 mill. kroner, noe som må betegnes å være et svært godt resultat. Se rådmannens pressemelding om det økonomiske resultatet for 2010 på www.gjerstad.org

Som ordfører og medlem av flertallskoalisjonen i kommunestyret er det naturlig nok positivt å kunne vise frem så gode resultater. Dette viser at vi har god kontroll på økonomien, selv om vi i det siste har økt lånegjelden betraktelig. Vi må samtidig ikke glemme at vi har fått svært mye tilbake for de pengene vi nå har investert.

Vedr. den aller største budsjettposten, Abel ungdomsskole, (92 millioner inkl.mva) så ser sluttregnskapet ut til å bli som forutsatt, og vi kommer i mål som planlagt. uten budsjettoverskridelser. Det viser at vi også har hatt meget god kontroll på dette store prosjektet.

Disponering av overskudd.
Jeg er helt på linje med rådmannen i at vi står foran store økonomiske utfordringer med den store lånegjelden vi nå har, og at rentesvingninger på såpass store beløp kan utgjøre betydelige forskjeller både i den ene og den andre retningen. Det er derfor viktig å legge av store deler av fjorårets overskudd som "buffer" for å møte uforutsette utgifter.

Kommunene har stort sett i hele landet store utfordringer med å vedlikeholde kommunale bygg og veier. Det er god økonomi å bevare sine eiendeler på best mulig måte. Vedlikeholdsbudsettet har stort sett vært salderingspost på de fleste kommunale budsjetter. Når vi nå får et godt økonomisk resultat å forholde oss til, vil jeg foreslå at vi setter av en pott av overskuddet nettopp til vedlikehold.

Vi må uansett ha fokus på å være nøkterne, og fjorårets resultat viser at politikerne i Gjerstad i stor grad har vært "edruelige" på dette området i inneværende kommunestyreperiode.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar