lørdag 19. juni 2010

Eiendomsskatt og ansvarlighet

Så måtte vi til slutt "krype til korset" og akseptere innføring av eiendomsskatt i Gjerstad. Med 260.000.000 kroner i lånegjeld etter at ungdomsskolen er ferdig, var det umulig å slippe unna uten at det ville gå for mye ut over det kommunale tjenestetilbudet i årene som kommer.

I kommunestyret torsdag tok samtlige partier bortsett fra Frp et felles ansvar for en fortsatt ansvarlig økonomisk styring, Frps ene representant valgte å stemme i mot. Jeg skulle ikke sagt noe om Frp hadde hatt en plan for hvordan man skulle unngå denne skatten, men når vi ikke får andre signaler enn at de stemmer imot, mener jeg bestemt at dette er en komplett uansvarlig form for politikk. Man må kunne sette et minstekrav om at når elementer tas ut av et budsjett, må det vises til hvilke konsekvenser dette får. Det blir som de fleste forstår en ganske umulig oppgave å styre en kommune uten et slikt arbeidsverktøy.

Ansvaret Gjerstad Frp nå har lagt på sine egne skuldre, å finne løsningen på å unngå eiendomsskatt fra 2011 innen neste budsjettbehandling i desember, skal derfor bli riktig interessant lesning. Det skal bli spennende å få vite hvilke konkrete tiltak de vil gjøre for å kompensere for eiendomsskatten i årene som kommer. Hvordan skal dette gå til uten at vesentlige tjenestetilbud innen f.eks. barnehage, skole og eldreomsorg, som også Frp ønsker å beskytte, forringes betydelig?

I likhet med vanlig norsk rettspraksis skal også jeg unngå å forhåndsdømme, men la "tvilen komme tiltalte til gode" frem til kommunestyrets budsjettmøte i desember, da Gjerstad Frps politiske ansvarlighet skal opp til eksamen. Jeg ønsker lykke til!

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar