torsdag 8. september 2011

På mandag er det du som bestemmer!

Valgdagen nærmer seg med stormskritt. Mandag 12. september har innbyggerne i Gjerstad muligheten til å påvirke lokalsamfunnet i Gjerstad de neste fire årene.

De av dere som har lest Høyres valgprogram har fått et lite tilbakeblikk på hva som har skjedd i inneværende periode. Jeg mener at Gjerstads innbyggerne er best tjent med at vi på ikke-sosialistisk side fortsatt sitter med styringen etter valget. Ikke minst pga. at vi gjentatte ganger har vist stor handlekraft, og har klart å få igangsatt viktige tiltak.

Jeg leser i dagens AAB at tidl. SV-representant, nå AP-sympatisør Oskar Tore Brendalsmo hevder at det nå er på tide å slippe til Inger Løite og Arbeiderpartiet i Gjerstad. Han viser til hva partiet gjorde for Gjerstad i posisjon for 20 år siden. Det jeg husker best fra tiden med AP-styre er tre utrolig sterke menn som dominerte politikken fullstendig, og det var vanskelig for noen andre å gå imot når disse tre først hadde bestemt seg. I dag er heldigvis lokaldemokratiet annerledes. Kommunen er mer åpen, svært få saker går for lukkede dører, og kommunens innbyggere får ta større del i beslutningsprosessene. Dette er også med på å skape forutsigbarhet og trygghet for folk.

Oskar Tore hevder også at det i de siste 20 åra har "vorte lite nytenking og skapande politikk".
Mener du virkelig dette, Oskar? Da anbefaler jeg sporenstreks en tur til nærmeste optiker. Her må det jo være på tide å justere brillene noe. Er det noe vi på borgerlig side kan og skal være stolte av er at vi har vist kreativitet for å møte de utfordringene vi har fått i fanget.

Oskar Tore Brendalsmo har etter det jeg kan huske kun ytret seg om en eneste sak i inneværende periode, nemlig profileringen eller kanskje helst den manglende profileringen av Niels Henrik Abel. Dette har undertegnede fulgt opp særdeles aktivt i disse fire årene. Vi har åpnet Niels Henrik Abels vei, fått på plass Abelstein og flyttet Abelbysten slik at folk finner den. Vi har bygget ny Abel ungdomsskole og fått opp minnesmerke etter Niels Henriks mor på kirkegården. Jeg er skuffet over at ikke dette blir satt mer pris på av mannen som har vært den største Abelforkjemperen i bygda de siste fire årene.

Jeg leser videre i dagens AAB at Bård Nylund skryter av at Gjerstad har fått besøk av statsminister, justisminister og stortingspresident den siste tiden. So what? I fjor hadde vi besøk av kronprinsparet og landets neste statsminister, Erna Solberg. Jeg vil minne Nylund på at det er kommunevalg i år, og at det er oss lokalpolitikere som må gjøre jobben i Gjerstad. Verken Stoltenberg, Andersen, Solberg eller kronprinsparet kan man velge inn i kommunestyret i Gjerstad 12. september. At det er bra å ha kontakter med rikspolitikere er vel og bra, men det har med respekt å melde liten betydning i forhold til oppgaven med å drive Gjerstad kommune. Det er av større betydning for Gjerstad å ha et godt kontaktnett med politikere i vår region og våre nabokommuner. Det er her de store utfordringene vil komme i årene som kommer.

At Arbeiderpartiet nær sagt har vært fraværende i forhold til å kritisere de politiske vedtak som er gjort, viser at selv Arbeiderpartiet må har vært godt fornøyd med hvordan kommunen har vært drevet.

På mandag får vi svaret hva velgerne i Gjerstad mener om det hele, og det blir spennende timer for alle partier og kandidater. Jeg er stolt av dem som står på valg og vil påta seg en dugnadsjobb for fellesskapets beste, uansett partitilhørighet. En slik dugnad er dagens og fremtidens innbyggere i Gjerstad helt avhengige av.

Godt valg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar