onsdag 5. mai 2010

Trangere tider for skolene våre

Etter at skolestrukturen nå er vedtatt å forbli som den har vært, vil nok dessverre skolene også få merke nødvendige budsjettkutt. FAU ved Gjerstad og Fiane skoler søker nå om at kommunestyret skal omgjøre vedtaket om å kutte ut leirskolene fremover.

Leirskoler er sikkert fint på mange måter, og det er synd at et slikt tilbud skal bli offer for sparekniven. Imidlertid har vi få muligheter til å få budsjettet i balanse om vi ikke også gjør upopulære tiltak. Når det er sagt er det etter min mening viktig å fokusere på å opprettholde/styrke det faglige innholdet i skolen fremfor et leirskoletilbud.

Hadde ordningen med endringen av skolestruktur på barneskolene gått gjennom, hadde skolene fått en ekstra pott med penger som var øremerket kvalitetsløft i skolen. Skolen kunne også ha brukt noen av disse midlene til leirskole om de ønsket dette.

Som saken står nå kan jeg vanskelig se at vi kan få til et leirskoletilbud i inneværende år. Det virket som at de fleste foreldre i FAU var positive når vi til slutt bestemte å la være å endre i skolestrukturen.

Nå må vi samtidig være forberedt på at dette vedtaket vil få andre økonomiske konsekvenser. Det er som kjent ikke enkelt å få både i pose og sekk...

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar