onsdag 13. januar 2010

Den nye skolen er i rute!

Dagens møte i byggekomitéen bekreftet at byggingen av den nye ungdomsskolen på Sunde er i rute. Selv om kulden den siste tiden har forsinket noe av betongarbeidene ser det ut som at dette ikke får særlig betydning for fremdriften totalt. Vi har fått noen ekstra uforutsette kostnader underveis, men det er fortsatt en god slump disponibelt på reservekontoen, og vi håper og tror vi skal unngå budsjettsprekk når skolen til slutt står ferdig.

Vi ble også informert om at det planlagte flisfyringsanlegget vil bli et topp moderne anlegg som kan takle både tørrflis og flis med en høyere fuktighetsgrad. Det er mye som tyder på at det etterhvert blir begrenset tilgang på tørrflis, og da er det fornuftig å ha en mer fleksibel løsning, selv om denne er noe dyrere i anskaffelse. Det er en kjensgjerning at kommunale budsjetter er spesielt stramme på driftssiden, og da er det bra å ha et anlegg som sikrer minst mulig nedetid og krav til ekstra bemanning og oppfølging. Fyringsovnen produseres i Østerrike og er ventes på plass på byggeplassen rett over påske, og så blir bygget til fyringsanlegget satt opp rundt dette.

Det er utfordrende både for elever og lærere å drive skole på en byggeplass. Dermed var det ekstra hyggelig at entreprenøren, Kruse Smith AS, fant det riktig å påskjønne elevene med en god sum penger før nyttår, som vil gå til bl.a. skitur og andre opplevelser. Vi skulle gjerne ha bidratt noe ekstra fra kommunens side, men så var det å finne pengene til dette da... Vi får heller forsøke å bake inn noe i de kommunale budsjettet ved en senere anledning. Uansett blir den nye skolen virkelig noe å se fram til står ferdig. Ettersom bygget nå er i ferd med å reise seg ser nok både lærere og elever "lyset i tunnelen".

Det er fortsatt anledning for alle å komme med sine forslag til navn på den nye skolen. Om det i det hele tatt blir noe navneskifte er ikke sikkert, men skal det gjøres en gang, er det i alle fall tiden for å vurdere dette nå. Selv har jeg foreslått å bruke Abelnavnet på den nye skolen, ikke minst for å legge lista litt høyt i forhold til både kvalitet for elever og lærere som skal jobbe på skolen i årene fremover. At vi skal profilere vår mest kjente gjersdøling noen sinne, som attpåtil var matematiker kan vel ikke være så feil? Det er liksom noe mer "sving" over Niels Henrik Abel skole enn Sunde skole, synes nå jeg da...;-) Alternativt kan det jo også bli bare Abel Ungdomskole. Kommunestyret skal uansett ta stilling til et navnevalg i løpet av våren. Har du forslag til skolenavn, send det inn til postmottak@gjerstad.kommune.no

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar