mandag 11. januar 2010

Felles mål for Sørlandet

Torsdag og fredag denne uka skal jeg delta på konferansen Felles mål for Sørlandet. (http://www.fmfs.no/) Blant det som får fokus i årets utgave av konferansen er:

KOMPETANSESTRATEGI FOR AGDER 2020
-Forskningens vilkår på Agder
-Kreativt samspill mellom næringsliv og utdanningsinstitusjonene
-IA-avtalen
-Hvordan vi får mindre frafall i videregående skole
-Hvordan vi arbeider med å styrke regionens omdømme

I tillegg skal ordførerne ha egne møter med Agderbenken på Stortinget. Det er viktig å ha "åpne linjer" inn mot de sentrale politiske myndigheter.

Jeg har tenkt å sette fokus på at vi sørlendinger generelt sett er for dårlige til å drive lobbyvirksomhet. Mens de fleste andre fylker har ansatt egne lobbyister i Oslo, sitter vi her og tror at pengene og beslutningene vi ønsker oss kommer av seg selv. Det er på tide å vise at Sørlendinger ikke lengre står med lua i hånda. Vi må markere oss! Ikke minst i forhold til jernbanesammenkoblingen må vi vise at prosjektet har betydning for hele landsdelen. Vi vet at alle kommuner på Agder ønsker dette, men engasjementet har til nå vært svært labert fra de fleste av dem...

Felles mål for Sørlandet er uansett en fin arena å diskutere aktuelle politiske saker for landsdelen.

I dag, mandag, skal jeg ha et møte med rådmannen der vi går gjennom aktuelle saker fremover. Det er stadig noe på gang, og det gjelder å holde trykket oppe på saker som vi har igangsatt tidligere.

Onsdag er det nytt møte i Sunde skoles byggekomité. Jeg har hørt at kulda de siste ukene har skapt ekstra utfordringer, og det blir spennende å høre hva som har skjedd på byggeplassen siden sist. Jeg har fortsatt tro på at den nye skolen skal stå ferdig til høsten som planlagt.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar