mandag 4. januar 2010

Litt om denne ukas aktiviteter

Årets første møte handlet om fremtiden til våre ungdomspolitikere. Kommunestyret har nedsatt et adhoc-utvalg som skal se på den fremtidige organiseringen av dette utvalget. I den siste tiden har nok ikke Ungdommens kommunestyre fungert helt etter planen.

I dagens møte ble det diskutert hvordan vi skal få økt interessen blant de unge om å delta i et ungdomsutvalg som dette. Adhoc-utvalget vil presentere sitt forslag til fremdriftsplan for kommunestyret i februar.

Jeg oppfordrer alle foreldre med barn i ungdomsskolen og videregående skole om å ta en liten prat med dem for om mulig få opp interessen for å være med. Det kreves ingen forkunnskaper, da opplæring vil bli gitt på forhånd. Uten å foregripe begivenhetenes gang er jeg imidlertid overbevist om at denne opplæringen vil bli bedre enn det vi har klart å tilby til nå. Å ha en viss kunnskap i hvordan offentlig sektor fungerer vil heller ikke være dumt å ha med seg i bagasjen til senere valg av utdanning og jobbvalg. At de unge har vist interesse for å delta i et ungdommens kommunestyre er jeg ganske sikker på vil være positivt å ha på sin CV fremover.

Onsdag skal styringsgruppen i VÅG ha et møte med et reklamebyrå som skal gi oss et tilbud på produksjon av en profileringsfilm vi håper å få til med hjelp av VÅG-midlene. Både Tellefsdal, Gjerstad Mek. og Gjerstad kommune vil kunne ha nytte av et slikt verktøy ved profileringsarbeid fremover. Teknikken er kommet ganske langt på dette området, og det er snakk om å se på en løsning med filming i 3D.
Torsdag skal jeg ha et møte med Familiehuset der vi bl.a. får informasjon om hvordan oppstarten har vært ved asylmottaket på Egdehall. Pga. at det er kommet en del "Dubliners", altså mennesker som er i transit, som ikke har valgt Norge som sitt førstevalg, har vi fått noen ekstra utfordringer. Disse menneskene har ikke de samme rettighetene som ordinære asylanter, i forhold til helsetjenester, utdanning etc.

Fredag skal jeg delta i begravelsen til varaordfører Per Ola Walle i Tvedestrand, som døde under et feriopphold på Jamaica før jul. Jeg kjente Per Ola godt gjennom mange år på golfbanen og nå sist gjennom politikken.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar