onsdag 24. mars 2010

Gunnebo AB i positive forhandlinger med de ansatte

Jeg var i går ettermiddag i møte med de svenske eierne i Gunnebo AB, etter at de hadde vært i forhandlinger med klubben på Tellefsdal om sluttpakker.

På meg virker det som at avtalen som ble skissert er fornuftig for begge parter. Bedriften setter av en egen pott til ulike kurser for de ansatte, for at de kan være bedre rustet til å gå ut i et nytt arbeidsmarked. Det er også snakk om å utvide oppsigelsestiden noe, slik at de ansatte får noe bedre tid på seg enn tidligere antatt.

Selv om Gunnebo som aksjeeier naturligvis har rett til å gjøre som de ønsker med det de eier, har de samtidig et samfunnsmessig ansvar for de ansatte og for Gjerstad kommune. Dette føler jeg nå at bedriftsledelsen har bidratt til på en positiv måte.

I tillegg til det som foregår på Tellefsdal, jobbes det parallelt med et større utviklingsprosjekt i østregionen, i regi Aust-Agder fylkeskommune, Innovasjon Norge, NAV Aust-Agder og Gjerstad kommune. Muligens blir andre kommuner også inkludert i dette for å bringe temaet arbeidsliv og levekår opp på et høyere nivå. Jeg har store forhåpninger til at dette skal slå positivt ut for det totale arbeidsmarkedet i østregionen.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar