tirsdag 16. november 2010

2. møte i "Utvalg for et fullverdig SSA"


Med på dagens møte i Arendal deltok i tillegg til ordførerne fra Arendal, Nissedal og Gjerstad, overlegene Ragnar Solhoff og Egil Hagen, stiftelsen SSA i våre hjerter (Alf-Eivind Ljøstad og Per Michel Danielsen), to tidligere sykehusdirektører ved sykehuset i Arendal (Ottar W. Moen og Kurt Birkeland) og tilltsvalgt Knut Tveiten fra Delta.

Vi politikere fikk på dette møtet en god innsikt i hvordan fagfolkene ser på omstruktureringen som er i ferd med å skje, og ikke minst at helseforetakenes overordnede målsetting om at sykehustilbudene i Arendal og Kristiansand skal være likeverdige. Det er det beviselig ikke i dag, og fremtiden ser heller ikke særlig lystelig ut i så måte. Spesielt for kommunene et stykke unna Arendal, som for oss Gjerstad, er det svært viktige minutter som går tapt om man må helt til Kristiansand for å få et akuttilbud. Det kan faktisk være forskjellen mellom liv og død.

Vi planlegger nå å invitere styrelederen for Helse Sør-Øst, Hanne Harlem, til et møte for å legge frem våre argumenter for å beholde et fullverdig sykehustilbud i Arendal. Alt tyder på at tanken bak det eksisterende styrevedtaket i oktober er å plukke fra hverandre sykehuset vårt bit for bit. Dette kan vi selvfølgelig ikke være med på, og om ikke styret ved SSA vil høre på oss, håper vi at ledelsen i helseforetakene i landet ser at denne prosessen har vært alt annet enn god.

Neste møte i utvalget er fastsatt til 6. desember. I forkant av dette møtet vil vi også innhente informasjon om barneavdelingens videre planer for drift. Dette er muligens den neste avdelingen som står i fare for å bli svekket i Arendal. Dette vil vi etter beste evne forsøke å forhindre.

Fortsettelse følger...



mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar