lørdag 14. mai 2011

Hvor ble det av politiet???


Gårsdagens "action-thriller" på Brokelandsheia viser med all mulig tydelighet at politiet sliter med for dårlige ressurser. Det er rett og slett ikke akseptabelt at man må vente i 7 timer på at politiet skal komme og hente en lovbryter som er tatt på fersk gjerning. Vel var nok mannen godt bevart bak i sin egen varebil, men likevel burde det ringe noen flere bjeller på politisentralen i Kr.sand som gjorde til at en eller annen kunne ta turen til Gjerstad og hente denne forbryteren.

Det er for såvidt greit nok at politiet skylder på at det samtidig var andre situasjoner som krevde politiets oppmerksomhet, og at disse var prioritert høyere enn dette lovbruddet. Imidlertid unnskylder dette ikke det faktum at en eller annen fra politiet burde purres ut og bli sendt til Brokelandsheia for å ta seg av en forbryter som allerede var "ferdig fakket".

Om dette skyldes intern svikt i Agder politidistrikt eller ikke skal jeg ikke våge meg inn på. Men det må da være måte på hvor dårlig et tjenestetilbud skal være ute i distriktene. Jeg håper noen kan få denne saken på bordet til justisminister Storberget, slik at han kan se hvilke utfordringer vi har i små kommuner. For min del må det gjerne legges ned kontorer for å effektivisere politiet, men da må vi ha flere patruljer ute!

Det er mye snakk om fylkesgrenser for tiden. Slike grenser burde være kunstige for politiet. Vi holder til helt på grensen til Telemark, og operasjonssentralen i Kr.sand burde ha tatt en telefon til Kragerø eller Porsgrunn for å høre om de kunne stille opp denne natten. På 7 timer som det tok å hente denne krabaten kunne jo politiet fra hele Sør-Norge rukket fram før "våre menn" rakk fram.

Jeg registrerer at AP's Inger Løite har forståelse for politiets vanskelige situasjon i dagens utgave av Agderposten. Mener hun noe med dette, burde hun sporenstreks ta opp saken med sine sentrale partifeller for å få til en omprioritering av ressurser, slik at både hun og hennes sambygdinger kan føle større grad av trygghet for at politiet dukker opp når vi trenger det. AP sitter fortsatt i regjering og kan gjøre noe med dette!

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar