lørdag 7. mai 2011

Tomteprisene på Brokelandsheia


Kommunens tomtepriser på Brokelandsheia er et tema for diskusjon i disse dager. I AAB fremstår det som at disse prisene plutselig har blitt dobbelt så dyre enn hva som har vært kjent. Dette er naturligvis ikke riktig, og jeg føler behov for å komme med en liten forklaring.

Velger man å kjøpe en råtomt er prisene naturlig nok lavere enn om man velger å kjøpe en tomt som er ferdig planert. Tilleggskostnadene for å gjøre tomten ferdig faller på tomtekjøperen.

Velger man i tillegg å bygge innenfor det definerte sentrumsområdet, forplikter man seg til å opprette nødvendige P-plasser, sette opp kantstein og andre estetiske tiltak for å tilpasse seg de øvrige virksomhetene.

Det er dette som er tillegget som fremkommer i dagens AAB, som altså ikke er en del av selve tomteprisen. Dette tillegget er pr. i dag kun aktuelt innfor sentrumsområdet mellom Bjordammen Byggsenter og Den Lille Dyrehage. Andre steder på Brokelandsheia kan man få samme areal til en betydelig lavere pris.

Å fastsette kommunale tomtepriser er ikke alltid like enkelt. På den ene siden ønsker kommunen økt interesse for nye etableringer, og skulle av den grunn kanskje selge tomtene med tap. På den andre siden har kommunen investert såpass mye i området at detvel snart er på tide å begrense investeringsnivået slik at vi i det minste får selvkost ved salg av næringstomter. Det er det siste vi har lagt opp til i våre eksisterende tomtepriser.

Om kommunen skal subsidiere tomteprisene slik at det muligens blir enklere å få nye investorer på plass, er blant sakene vi skal diskutere i formannskapet på tirsdag.

Ellers er det god stemning på Høyres landsmøte denne helgen. Kvalitet i skole, helse og omsorg er blant de viktigste sakene. Følg med på møtet direkte på www.hoyre.no

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar