torsdag 10. desember 2009

Høyres budsjettforslag er klart

Etter en hel del vurderinger er nå Gjerstad Høyres forslag til budsjett for 2010 og handlingsplan for 2010-2013 klart for presentasjon i kommunestyret neste onsdag.

Det virker nå rimelig klart at vi denne gang kommer til å foreslå vår egen separate budsjettpakke i kommunestyremøtet, og de andre på borgerlig side kommer til å presentere en eller flere andre forslag, enten sammen eller hver for seg. I tillegg vil AP naturlig nok også legge fram sitt eget forslag.

Gjerstad Høyre er som de fleste sikkert har registrert, programforpliktet til å si nei til eiendomsskattt fra neste år. Dette kan vi av respekt for våre velgere ikke gå på akkord med. Vi skylder dem å gjøre vårt ytterste for å holde det vi har lovet i forkant av forrige valg. Et nei til eiendomsskatt og større satsing på rusforebygging var helt sentrale punkter i vårt valgprogram, og vil bli synliggjort i vårt budsjettforslag for neste år.

Vi blir kritisert for å ikke innse at eiendomsskatten kommer uansett, så hvorfor ikke like godt kapitulere med det samme? Kan vi som i fjor, og som forhåpentligvis også til neste år, holde denne urettferdige skatten et år unna hele tiden er vi godt fornøyd med det....

Selv om vi har tøffe økonomiske utfordringer foran oss har vi i vårt budsjettforslag likevel funnet rom for å ta inn igjen en rekke av kuttforslagene som rådmannen foreslår gjennomført. Hva som skjer i årene etter er uvisst, siden langtidsbudsjetter i kommunal sektor ofte ikke er særlig mye å forholde seg til. Vi vedtok en hel del i fjor som var tenkt å fortsette i år, men det ble det likevel ikke plass til i rådmannens forslag til budsjett. Sånn er det i de aller fleste kommuner.

Gjerstad Høyre kommer også i budsjettet til å prioritere noen nye og saker som vil ha stor betydning, ikke minst for de svakeste i samfunnet. Noe som forhåpentligvis blir satt pris på er at vi også har satt av ekstra midler til å øke de økonomiske rammene til skolene. Vi ser også at det i forbindelse med den nye strukturen kan oppstå utfordringer til alt går seg til, og gir derfor skolene bedre økomiske forutsetninger i 2010 for å få til en så god ordning som mulig. Høyre er og skal være en garantist for å satse på kvalitet i skolen, dette gjelder også i Gjerstad, selv om vi også vet at vi er uenige med en del om vårt valg i skolestruktursaken. At intensjonen vår er den beste for kommunens elever håper jeg uansett ingen betviler, for det er den så absolutt.

Jeg kommer tilbake med detaljer fra vårt budsjettforslag om ikke så lenge, men nå er det på tide med noen timers søvn.....;-)

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar