fredag 11. desember 2009

Ordfører/rådmannsmøte på Vegårshei

I dag har jeg vært i ordfører/rådmannsmøte på Vegårshei. Møtet startet med politiråd, der politimester Kirsten Lindeberg og samtlige lensmenn i Holt politidistrikt deltok.

Vi fikk en grundig gjennomgang av situasjonen på "krim-fronten" i kommunene, og i landsdelen for øvrig. Politiet sliter fortsatt med manglende ressurser, og dette vil nok ganske sikkert føre til omstruktureringer som også vil ha betydning for oss. I motsetning til en del andre ordførere i "de indre bygder" av Agder, er jeg mindre skeptisk til om vi evt. skulle måtte klare oss uten et fast lensmannskontor i kommunen. Jeg er mer opptatt av at ressursene brukes ute i operativ tjeneste enn på kontorarbeid.

Jeg ga likevel rimelig klart uttrykk for til politimesteren at en ordning der vi evt. skulle bli underlagt Arendal er ikke akseptabelt for oss øst i Aust-Agder. Vi ønsker å ha en operativ enhet i østregionen som kan ivareta våre innbyggere, i det minste på den operative siden. Dette virker det som at politimesteren også hadde forståelse for.

Etter dette møtet hadde vi en diskusjon rundt forebyggende rusarbeid og ettervern av rusmisbrukere. Inger Løite fra Gjerstad, Tore Konnestad fra Åmli og driveren av Mestringshuset på Vegårshei informerte om sitt arbeid etter det ble opprettet en interkommunal arbeidsgruppe i fjor. Bl.a. er det ønskelig å etablere faste behandlingsplasser for kommunene i østregionen, slik at det til enhver tid står ledige plasser klare og man slipper lang ventetid. Saken blir nå tatt opp i Østre Agder, der det sannsynligvis vil resultere i et fellesmøte med politikere og ledere for de lokale NAV-kontorene. Arendal har en god del erfaring å dele med oss andre på dette området. Å satse på rusomsorg har vi i Høyre programfestet, og vil følge opp dette arbeidet videre. Ved å samarbeide med andre kommuner om dette er det ikke sikkert at ordningen vil bli dyrere enn i dag, det gjelder bare å disponere midlene på en best mulig måte.

Det ble også diskuterert å etablere et 800-nummer der rusavhengige og pårørende kan ringe om det oppstår situasjoner der det er behov for fagfolk å snakke med. I dag er det vanskelig å få kontakt med slikt personell utenom arbeidstid i kommunene, så dette tror jeg vil være meget fornuftig og godt tiltak. Siden rusproblematikk oppleves i alle samfunnslag er det garantert store mørketall på dette området.

Etter dette møtet ble det diskutert en del rundt kulturskolen som vi har felles med Vegårshei, Risør og Tvedestrand.

Alt i alt var det en både interessant og nyttig dag på jobben!

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar