fredag 24. juli 2009

Ønsker vi å behode butikkene i lokalmiljøet?

Jeg har tenkt en del på hvordan framtida i bygda vår vil bli, ikke minst i forhold til handelsmuligheter og servicetjenester. Forretningene på Brokelandsheia er med på å demme opp for noe av handelslekkasjen til storsentrene i byene, men det er likevel viktig at vi som bor i kommunen husker på å benytte de tilbudene vi har lokalt for å ikke risikere å miste dem. Dette gjelder ikke minst i øvrebygda som ikke har E18 å leve av i tillegg til de lokale kundene.

Det viser seg at det ikke lenger er liv laga for 10-15 dagligvarebutikker i kommunen som vi hadde før i tida. Handelsbedrifter på bygdene er en utsatt rase over hele landet. Kjøpesentrene tar større og større markedsandeler over hele landet. Det sier seg selv at om handelen går ned tilstrekkelig mye hos de mindre forretningene, vil det være umulig å få dem til å gå rundt økonomisk. Faren er da overhengende stor for noen blir nødt til å legge ned.

Ønsker vi å ha butikker i nærheten av der en bor er det viktig at å ha dette i tankene også når helgehandelen og større innkjøp skal gjøres. Skulle det likevel være noen få kroner å spare på å kjøre til Arendal eller Porsgrunn for et spesielt tilbud, så vil det likevel kunne bli en dyr pris å betale om man skulle miste forretningene i lokalmiljøet som en konsekvens av dette.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar