torsdag 23. juli 2009

Opplysningsvesenets fond til Gjerstad?

Valgkampen er nå tydelig i gang. Et av utspillene der Gjerstad er nevnt, er Kjell Ingolf Ropstad (KRF) sitt forslag om å flytte ut enda flere statlige tilsyn ut av Oslo.

Konkret mener han at opplysningsvesenets fond (OVF), som bl.a. har tilsyn med statlige kirkeeiendommer, burde kunne plasseres til Brokelandsheia.

Vi har foreløpig plass nok til det meste på Brokelandsheia, så et statlig tilsyn er selvfølgelig velkommen til oss. Likevel skulle jeg ønske at stortingskandidatene heller brukte mer tid og krefter på det som vil ha aller størst betydning for Gjerstad og Brokelandsheia, nemlig sammenkoblingen av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen. Med ny stasjon på Brokelandsheia vil stedet virkelig komme i fokus.

Selv om det er plusser og minuser med en sammenslåing av Aust- og Vest-Agder er det liten tvil om at en felles stortingsbenk på 10 medl. kunne påvirke noe bedre enn vi kan med 4 representanter fra Aust-Agder i dag. Agder er ikke større enn at vi burde kunne stå sammen om de store oppgavene. Vi ser tydelig andre landsdeler som er mer på hugget enn oss når statlige bevilgninger skal fordeles. Håpet mitt etter valget er at Agder også kommer mer på banen og blir litt tøffere i kampen om millioner og milliarder.

Jeg oppfordrer dere alle samtidig til å forberede noen gode spørsmål til 4.sept. da samtlige kandidater møter opp til paneldebatt på Brokelandsheia. Kanskje dette blir avgjørende for hva du selv kommer til å stemme?

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar