tirsdag 28. juli 2009

SV med nok et feilskjær!

Torbjørn Urfjell er en flink kar på mange områder, men i valgkampen er det fort å trå ut på for dypt vann, som Urfjell nå gjør i sin blogg om skolepolitikk. Her hevder han at Høyre skal være på defensiven på dette området, noe som med respekt å melde kommer fra en som representerer et parti hvor skolepolitikk de siste årene har bestått av hvileskjær, for ikke å si direkte feilskjær...

Eller hva sies om et parti som synes det er viktigere med en pære enn det å lære...?

Med en gigantisk pengebinge å rutte med har SV vært med på å nedprioritere kunnskap i skolen i sin tid i regjering. Lek og moro er visst viktigere enn å prioritere målrettet undervisning.

SV har som mål at ingen skal være bedre enn de andre. I skolen skal alle elever behandles likt uansett forutsetninger og evner. Vi mennesker er faktisk ikke likt skapt fra naturens side, og da er det vel riktig at man i tillegg til å hjelpe de som trenger det mest, også stimulerer de som er i den andre enden av skalaen?

Hvorfor skal det bare være i idrett det skal være lov å være god? Jeg har tro på at om man stimulerer til økt aktivitet i skolen vil flere elever gjøre litt ekstra for å nå sine mål, og dette vil igjen føre til økt kompetanse blant befolkningen. Det er ikke snakk om å gjøre noen til tapere, som Urfjell påstår.

Jeg tror faktisk at vi mennesker er skapt med et visst konkurranseinnstinkt som ved å stimuleres på et tidlig stadium i de aller fleste tilfeller er mer til nytte enn til skade senere i livet. Med dagens opptakskrav til videregående utdanning er det likevel en konkurranse for å få en plass på de ulike studiene. Etter det må man konkurrere om å få en jobb, osv. osv. Det er for øvrig ikke snakk om å innføre konkurranseaspektet fra 1.klasse som det er feilsitert i Aftenposten.


Nei Torbjørn, at Høyre er på defensiven i skolepolitikken, det må du lengre ut på landet med! Høyre er faktisk garantisten for økt kvalitet i skolen i tiden som kommer. Alle resultater viser at vi ikke har råd til flere hvile- og/eller feilskjær!


Til slutt et lite sitat fra Høyres partileder Erna Solberg som kommenterer Kristin Halvorsens skolepolitikk:
- En partileder for et parti som dels har forlatt all sin skolepolitikk og dels har opphevet passivitet og stillstand til en dyd, bør gå svært stille i skole-dørene! Hva er egentlig igjen av SV's skolepolitikk? Kanskje kun den frykt og redsel som SV's stortingsrepresentant Rolf Reikvam gir uttrykk for i dette sitatet, konfrontert med hva "Høyre-skolen" kan føre til:
"Vi kan risikere å få en skole hvor det blir viktig å kunne gangetabellen!" (Rolf Reikvam, SV)

Godt valg!

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar