onsdag 25. november 2009

Kommunestyresalen bør flyttes til Almuestaua

Dagens ordning med å ha kommunestyremøtene i kantina på Gjerstadheimen ble innført som en midlertidig ordning da biblioteket ble flyttet fra Almuestaua. Kantina på Gjerstadheimen er etter min og flere andres mening svært lite egnet til dette formålet. Som flere sikkert har lagt merke til via kommunens web-TV så er utfordringene bl.a. å få en stabilitet på det tekniske utstyret, da kabler og plugger blir byttet og blandet av ulike mennesker og grupper som benytter samme lokale mellom kommunestyremøtene. I tillegg er det også flere andre praktiske utfordringer i forhold til den normale driften av Gjerstadheimen.

Min mening er derfor at det beste for alle parter er at kommunestyresalen flyttes tilbake til Almuestauas første etasje, slik at vi får en bedre kvalitet for alle parter, og helst så raskt som mulig. Dermed slipper man å flytte stoler og bord, og kan ha alle tekniske installasjoner stilt inn slik at man er sikker på at alt virker. Da slipper vi også å ha ekstra bemanning for å fikse til dette fra gang til gang, som også medfører ekstrakostnader.

I tillegg mener jeg at vi med å flytte kommunestyresalen til Almuestaua får hevet verdigheten til et nivå som kommunens øverste organ fortjener. Det er mye historie i veggene på Almuestaua og kommunestyremøtene får med dette en bedre ramme for sitt arbeid. En konsekvens av dette er også at bygget vil bli tilpasset universell utforming, bl.a. med rullestolrampe og inngangsdør som åpnes med fotocelle. Dermed vil Almuestaua også være enda bedre egnet til annet bruk. Jeg ser ikke bort fra at kommunen i større grad kan leie ut lokaler til selskaper, møter og andre tilstelninger i øvrebygda. Fra før av er jo Almestaua ofte brukt i forbindelse med begravelser.

Hva som skjer i denne saken skal kommunestyret ta stilling til 16. desember.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar