søndag 29. november 2009

En svipptur til Paris

Jeg har noen feriedager tilgode, og tar fire av dem den kommende uka. Med så mange billige flyturer å få tak i er det en fryd for reiselystne. Vi er fire stk. som reiser til Paris fra Torp i morgen tidlig, og flybilletten tur/retur, inkl. alle avgifter og bagasje kostet den nette sum av kr. 304,- pr. person. Dette er billigere enn å ta buss tur/retur Oslo...;-)

Hjemme blir det derfor Kjell Trygve som tar over møtevirksomheten, og skal bl.a. lede formannskapsmøtet på tirsdag. Der skal det bl.a. tas opp hva kommunen kan tilby Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia. I oppslaget i AAB kunne det tyde på at det er konflikt på gang, men dette er langt fra tilfelle. Vi har en svært god dialog med innehaverne av dyrehagen, og jeg har et bestemt inntrykk av at de også er fornøyd med kommunens bidrag i så måte. Vi har hjulpet dem godt i gang, med en meget gunstig leieavtale for uteområdene de benytter i dag. Når de nå ønsker å utvide, ser kommunen positivt på dette. Selv om det i langtidsplanen for Brokelandsheia er lagt opp til boligbygging i nærheten er dette ikke til hinder for dyreparkens utviklingsmuligheter. Jeg er overbevist om at vi finner en god løsning for alle parter. Selv om dyreparkens innehavere selv valgte å ikke bli med i planprosessen (kommunen har selvfølgelig ikke utelatt noen), så er det god plass for både dyrepark og boliger i området.

Likevel er min klare innstilling at dyreparken ikke kan forvente å få låne/leie arealer som er aktuelle for utbyggingsformål. Ønsker de å utvide må de kjøpe dette arealet på lik linje med andre investorer. Dette gjelder i første rekke områdene rett i nærheten av parkeringsplassen mot Eurospar. Arealet bak dagens bygg, altså mot Nybø er det foreløpig ikke aktuelt å gjøre noe med, og dermed er disse lagt inn i leieavtalen vi har med Den Lille Dyrehage. Alt for å hjelpe to hardtarbeidende unge mennesker til å komme godt igang med sitt livsverk.

Under tirsdagens formannskapsmøte vil kommunens engasjement i Holmen Gård bli drøftet. Vi har de siste årene investert ganske store beløp i Holmen Gård Eiendom, noe vi etter min mening ikke kan fortsette med, pga. kommunens økonomiske situasjon fremover. Kommunen har mange utfordringer, og mange av dem er viktige for å opprettholde et godt tjenestetilbud for våre innbyggere.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar