søndag 1. november 2009

På tide å dra lasset sammen!

I kommunestyret forrige torsdag ble det bestemt en endring i skolestrukturen i Gjerstad. Vedtaket ble fattet av et flertall i kommunestyret, med 11 mot 10 stemmer.

Flere kommunestyrepolitikere har i etterkant uttalt at de nå vil jobbe for en "omkamp" i denne saken. Jeg er ikke innstilt på å ta denne saken opp til ny behandling før det evt. viser seg at transportutfordringene blir for store til at ordningen med ny struktur ikke kan la seg gjennomføre i praksis.

Det er en kjensgjerning at man både taper og vinner i politikken. Når man først har gått på et nederlag, etter å ha argumentert for sine syn i saken, burde kommunstyremedlemmene som ikke fikk gjennomslag for sine argumenter heller forsøke å riste dette av seg, og sammen jobbe for at vedtaket, som tross alt er skjedd på demokratisk vis, blir satt ut i livet på best mulig måte. De politiske slagene bør skje i forkant, ikke etter at vedtaket er gjort.

Jeg registrerer også at enkelte i kommunestyret henger seg på argumenter fra pressgruppene som hevder at saken ikke var godt nok forberedt før kommunestyret. Jeg vil i den forbindelse minne om at det var full anledning til å foreslå en utsettelse av saken i forkant av behandlingen med begrunnelse i for dårlig saksforberedelse. Dette er vanlig praksis om noen mener de mangler viktige saksopplysninger før de kan ta et valg i saken. Dette ble ikke gjort, og da må man gå ut fra at samtlige representanter mente at saksbehandlingen på forhånd var tilstrekkelig til at det kunne fattes et vedtak i saken.

AAB hevder at Ånon Ausland (V) har sagt følgende: "- Vi kommer nå, sammen med lærerne som også er sterkt i mot vedtaket, å jobbe videre med saken." Er dette utsagnet korrekt sitert, at det også er lærere som vil jobbe mot et kommunestyrevedtak, blir dette mildt sagt underlig. Kommunestyret har i sitt flertallsvedtak tatt et ansvar som arbeidsgiver, og det forventes at de ansatte følger opp vedtaket, selv om de skulle være uenige i dette.

Etter vedtaket som nå er gjort, er det fortsatt ikke avklart på hvilken skole det skal være 1.-4. klasse m/SFO og hvilken det skal være 5.-7. klasse. Her er det sikkert også gode argumenter for begge deler. Her vil kommunestyret måtte foreta et valg, og nå har foreldre, elever og andre anledning til å komme med sine argumenter før avgjørelsen tas i kommunestyret.

Jeg tror fortsatt at avgjørelsen om å endre på skolestrukturen er til beste for kommunen som helhet, og er overbevist om at dette vil gå seg til når vedtaket blir satt ut i livet. Jeg er ganske sikker på at barna klarer en slik omstilling uten særlige problemer. Jeg har også hørt at flere av barna gleder seg til å få nye klassekamerater!

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar