tirsdag 23. februar 2010

Beredskapslinje for øvre Gjerstad

Under dagens møte med ledelsen i Agder Energi nett ble det diskutert muligheter for reserveforbindelse mellom Valle og Felle. Ikke minst i forhold til hytteutbygging på Skorva og strømforsyning til skytebanen på Solem ville det være greit med en avklaring på hvordan Agder Energi så på saken.

I forhold til reserveforbindelse presenterte AE Nett en alternativ løsning som nok vil bli lettere å få med i Agder Energis investeringsplaner fremover, nemlig en linje mellom Lyngtjenn på Presteveien og Vestøl. Denne er betraktelig kortere enn Valle-Felle og vil også kunne tilby en kraftigere linje som kan brukes som reserveforbindelse for øvrebygda ved strømstans. I tillegg vil denne løsningen kunne være viktig for utbyggingen av hyttefeltet ved Honsvann.

Det kan dermed se vanskelig ut å få utbygd strømlinjen til Felle, som for øvrig er estimert til 13,5 mill. kroner. Alternativet Lyngtjenn - Vestøl er til sammenligning kalkulert til ca. 2 mill. kroner.

AE Nett kunne også informere om at det siden den store problemsesongen 2006 er investert et tosifret millionbeløp i øvre Gjerstad, bl.a. i forbindelse med ny transformator ved Sandåkerhølen. Denne sikrer at et strømbrudd i øvrebygda begrenser antall abonnenter som er berørt i forhold til tidligere.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar