tirsdag 9. februar 2010

Dagens formannskapsmøte

Dagens formannskapsmøte startet med befaring på Sunde skole. Selv om vinteren har vært tøff både temperatur- og snømessig ligger prosjektet an til å bli ferdigstilt etter planen 15. august. Jeg skal i byggekomitemøte på torsdag og får da en oversikt over hvordan økonomien ser ut. Info kommer her etterpå.

Ellers ble den mest diskuterte saken i formannskapsmøtet, saken om fortsatt kommunal støtte til årets Polentur. Vi politikere må nok innrømme at vi hadde uteglemt kommunestyrets mai-vedtak i 2009 når vi vedtok å fjerne tilskuddet under budsjettbehandlingen før jul. Formannskapet var enige i at det vanskelig kunne kuttes i et opplegg som allerede var igangsatt, og at det dermed ligger an til at elevtilskuddet på kr. 1000,- pr. elev må gjelde for årets Polentur, men at man fra og med neste år ikke får dette tilskuddet.

Det som den største diskusjonen gikk på, var kommunens lærerutgfter i forb. med den samme turen. Også denne utgiftsposten ble fjernet i budsjettforslaget for 2010. For å få en avklaring på et eksakt denne delen medfører, ble saken derfor utsatt til neste formannskapsmøte, slik at begge deler av saken tas opp samlet. Jeg føler meg rimelig overbevist om at vi vil finne en løsning slik at årets 10. klasse kommer på tur som planlagt.

I ettermiddag har jeg vært i møte med en journalist fra Agderposten, som lager en omfattende sak på utviklingen i Gjerstad, både i øvrebygda og på Brokelandsheia. De har vært rundt og snakket med flere sambygdinger i løpet av dagen, og resultatet kommer i Agderposten på lørdag.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar