tirsdag 2. februar 2010

Tellefsdal kjetting flytter virksomheten til Finland

I dag tidlig kom den triste beskjeden om at eierne av Tellefsdal Kjetting AS, Gunnebo AB i Sverige har besluttet å legge ned kjettingproduksjonen på Fiane, og flytte denne til sin andre produksjonsbedrift i Finland.

45 ansatte har nå fått varsel om oppsigelse, og for disse er situasjonen naturlig nok frustrerende og tung. Jeg har i dag kontaktet Tellefsdal Kjetting og bedt om et møte med de svenske bedriftseierne i morgen, tirsdag. Nå må vi rette fokuset fremover, for å se oss rundt etter mulige løsninger for de som blir rammet av nedleggelsen. Jeg kommer også til å være i tett kontakt med NAV og Innovasjon Norge i denne sammenheng.

Selv om det ikke er en særlig god trøst for de som blir oppsagt, har andre bedrifter som har vært i lignende situasjoner klart å komme sterkt tilbake. Jeg kommer også til å oppfordre de andre bedriftene i østregionen om å være ekstra kreative i forbindelse med denne nedleggelsen. De ansatte som nå mister jobben innehar betydelig kompetanse som sikkert kan benyttes av andre virksomheter.

Selv om det kan se tungt ut i dag, skal kommunen i alle fall bidra så godt det lar seg gjøre for å søke løsninger på denne situasjonen. Jeg kommer tilbake med mer informasjon etter møtet med Gunnebo i morgen ettermiddag.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar