lørdag 6. februar 2010

Mange gode krefter jobber for Tellefsdal-ansatte

Det har vært ei ganske spesiell uke på jobben. Etter at beskjeden om at Tellefsdal kjetting flagger ut til Finland, har det meste konsentrert seg om dette også for meg.

Etter å ha kommet over det største "sjokket" er det nå på tide å tenke fremover. Selv om fabrikkeierne fra Sverige sannsynligvis har gjort en feil i forhold til omstillingsloven, er det lite realistisk at de forandrer på vedtaket som er gjort. Likevel kan bommerten muligens føre til at man kjøper seg noe mer tid. Vi får se hva som kommer ut av fylkeskommunens behandling av saken. Fylkesordfører Laila Øygarden har meldt sin ankomst i forbindelse med allmøtet som skal finne sted mandag formiddag, sammen med representanter for Fellesforbundet. Jeg ville også gjerne ha deltatt på dette møtet, men har allerede lovet meg bort til en skolekonferanse i Oslo. Det er ikke lett å få med seg alt i denne jobben, men siden møtet er mer rettet mot fylkeskommunen er det greit at de er representert.

Det vi i kommunen kan gjøre noe med nå er å få med flere på banen for å utforske mulighetene som melder seg etter en slik nedleggelse. Jeg er veldig glad for at både NAV, fylkeskommiunens næringsavdeling og Innovasjon Norge ble med i prosessen så tidlig som de gjorde. Om en uke eller to blir det første møtet avholdt og vi skal også se om ikke bedriftseierne fra Sverige også velger å bli med på skippertaket som må gjøres. I tillegg vil vi i kommunen søke fylkesmannen om skjønnsmidler, noe som kan deles ut i uventede situasjoner som dette.

Jeg vil naturlig nok følge med bedriftens ansatte videre i prosessen, og om alle gode krefter står oss bi, vil det forhåpentligvis dukke opp nye muligheter for de aller fleste av de som mister jobben, selv om det sikkert vil ta noe tid før alt er på plass.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar