torsdag 13. august 2009

Gratulerer med 25 år!

Det var fullt hus på Gjerstadheimen og stor stemning under markeringen av 25 årsjubileet til Eldresenteret i dag. Det er utrolig mange frivillige timer som har gått med for å bidra til trivsel og samhold mellom de eldre i disse årene. Det å være gammel er ikke bestandig like trivelig i alle sammenhenger, flere kan nok mange ganger føle seg ensomme, i alle fall de som ikke har mange familiemedlemmer i nærheten.

Gjerstad kommune bidrar så godt det lar seg gjøre for at innbyggerne skal oppleve en fin alderdom, men kommer selvfølgelig til kort i enkelte sammenhenger, ikke minst på det sosiale plan. Eldresenteret bidrar i stor grad til at det å bli gammel i Gjerstad ikke er noe spesielt å grue seg til. Som Ingeborg Ausland sa det, i regi av eldresenteret har hun selv fått en rekke nye venner hun ellers ikke hadde fått. Slik er det nok for mange av de eldre i Gjerstad.

Oppfordringen har jeg forsåvidt gitt tidligere, men det å ta seg en tur innom Gjerstadheimen en gang i blant, bare for å slå av en prat, er faktisk minst like givende for den som besøker som for de som bor der. Og kjenner du eldre mennesker som bor alene, ta en tur på innom en dag da vel! Jeg tror faktisk vi vil sette stor pris på om andre vil gjøre det samme med oss når vi blir eldre?

Henny Bråten oppfordret under dagens jubileumsfest flere til å bli med på Eldresenterets aktiviteter, både som bidragsytere og til å være med på de ulike aktivitetene. Jeg håper flere ønsker å bli med, og ønsker jubilanten lykke til i de neste 25 år!

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar