onsdag 12. august 2009

Litt fra tirsdagens gjøremål

Så var vi i gang med de politiske møtene igjen. Dagens formannskapspapirer bar preg av at det var første møte etter ferien, det var en ganske tynn papirbunke denne gang. Hovedsaken var nok saken om internett/TV-løsninger på Gjerstadheimen.

Resultatet der ble at Trygve Ausland & de andre beboerne på Gjerstadheimen må smøre seg med tålmodighet en drøy uke til før den endelige avgjørelsen tas. Selv om beløpet for å få dette til er forholdsvis begrenset, er det likevel en endring som betyr en justering av budsjettene fremover, og da er det formelt riktig at saken behandles av kommunestyret. Ut av dagens drøftinger gikk det likevel klart fram at dette var en positiv instilling til saken og jeg er derfor svært optimistisk foran kommunestyremøtet torsdag.

Senere på dagen i dag (i går er det blitt nå...) var jeg med på et telefonmøte med Fylkesmannen angående svineinfluensaen, og pandemiplaner. Fylkesmannen ønsker jevnlige rapporter om smittetilfeller og kommunenes planer for et evt. utbrudd av en viss størrelse. Pr. i dag er rundt 800 personer i landet registert smittet, men det reelle tallet er nok flere ganger høyere. Befolkningen oppfordres likevel til å leve et mest normalt liv, og ikke bekymre seg for mye for å bli smittet. Selve influensaen er mildere enn de fleste normale influensautbrudd, forskjellen er i første rekke at flere blir rammet. Dette kan bety høyere grad av sykefravær og det er viktig at kommunene har gode planer for hvordan dette skal håndteres. Dette føler jeg at vi har i dag.

Tirsdag kveld var jeg og en gjeng kommunestyrepolitikere på skytebanen for å prøve oss litt i forkant av konkurransen mot Vegårshei neste tirsdag. Siden det er en del som ikke er særlig erfarne skyttere, er det nå bestemt at vi kommer til å skyte med salongrifle i konkurransen. Da slipper vi å være redd for at noen skal slå ut tenner el.l. Det var dette våpenet som også ble benyttet i de tidligere konkurransene mellom kommunestyrene. Pr. i dag ser det ut som at 18 av 21 representanter blir med fra Gjerstad, og det ligger an til både en underholdende og spennende konkurranse. Jeg håper det kommer mange for å se på!

I formiddag skal jeg en tur innom Eldresenterets 25års-jubileum på Gjerstadheimen. Senere skal jeg i møte med en potensiell investor på Brokelandsheia. Det er stadig noen som ønsker informasjon om vårt næringsområde, og selv om ikke det alltid blir "fisk på kroken" er det jo moro at det napper litt i blant! ;-)

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar