tirsdag 27. oktober 2009

Politisk idyll i Gjerstad

I dagens leder i AAB hevder avisen at "idyllen mellom Høyre og SP har falmet betraktelig". Dette medfører ikke riktighet. At partiene valgt å konkludere ulikt i skolestruktursaken betyr langt fra at partiene er på kollisjonskurs. Den borgerlige koalisjonen (H/SP/KRF/V/FRP) har stor takhøyde for at det skal gå an å være uenige i enkeltsaker. Vi har ikke tradisjoner for å "binde gruppa", men forsøker så godt det lar seg gjøre å bli enige i de prinsipielle sakene. Denne gangen klarte vi bare ikke å bli enige.

Torsdagens kommunestyremøte viste i alle fall at representantene fra begge fløyene deltok i debatten med engasjerte og begrunnede argumenter for sine valg i denne saken.

Avisen hevder også at det snakkes om konsekvenser i kommunevalget om to år for partiene som valgte å gå inn for rådmannens forslag. Slike ting må vi sevfølgelig leve med, og er også helt naturlig i slike kontroversielle saker som endring av skolestruktur. Skulle en avgjørelse i enkeltsaker være grunn god nok til å stemme noe annet ved neste korsvei blir det ikke mange partier å stemme på til slutt. Denne gangen var sikkert noen uenige med oss, og i forhold til plassering av ungdomsskolen på Sunde var det sikkert også en god del som var uenige i vedtaket gjort i fellesskap av den borgerlige gruppen.

Jeg føler meg trygg på at det også er noen fra begge blokker av velgere som mener vedtaket vi gjorde var det rette. Det er naturlig nok ikke så mange av disse på banen i debattene, men noen unntak ser vi jo. Jeg tror derfor ikke bildet er så ensidig som det kan se ut til.

Avisen hevder videre at selv ikke jeg kan tro at vi kan unnslippe eiendomsskatten. Jeg skal innrømme at det kan se vanskelig ut om ikke staten snart bidrar med et skikkelig kommuneløft, men inntil det skjer skal vi i alle fall gjøre så godt vi kan for å slippe unna. Det er fortsatt rundt 150 kommuner i landet som kjemper den samme kampen.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar