søndag 13. september 2009

Endring i skolestrukturen

Flere småbarnsforeldre i bygda reagerer på en evt. endring av skoletilbudet på de to barneskolene. Jeg føler et behov for å forklare et par ting som kanskje kan roe det hele ned litt, i alle fall inntil videre.

For det første så er ikke dette engang kommet så langt at det er blitt en politisk sak av det. Rådmannen har bedt sine fagfolk undersøke konsekvensene av en delingsmodell mellom de to barneskolene. Dermed har vi som politikere ikke tatt stilling til noe som helst, da det ikke har vært en sak å ta stilling til. FAU har reagert på at de ikke er blitt tatt med på råd, men de kommer selvfølgelig til å få mulighet til dette etter hvert.

Om rådmannen finner ut at han vil presentere en sak for kommunestyret om dette, vil FAU og andre få god anledning til å uttale seg før en avgjørelse tas. Jeg er fullt klar over at å endre på eksisterende løsninger kan være kontroversielt, men sett i lys av kommunens store økonomiske utfordringer fremover blir det også en unnlatelse å ikke snu hver stein for å lete etter gode løsninger.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar