mandag 21. september 2009

Møte om togbusstilbudet fra Gjerstad stasjon

I dag har jeg vært i møte med Kjell Eidet fra fylkeskommunens samferdselsavdeling. Temaet var i første rekke togbusstilbudet, eller rettere sagt mangelen på dette fra og til Gjerstad stasjon.

Utfordringene er selvfølgelig at det var få som brukte tjenesten når den tidligere var i drift, og at det er særdeles ulønnsomt å kjøre med tomme busser. Vi forsøker nå å få en tilbakemelding på kostnadene ved å kunne tilby daglig bussforbindelse mellom Risør og Gjerstad stasjon til morgentoget fra Gjerstad til Oslo kl. 07.00 og på avgangen fra Oslo kl. 17.00 som er i Gjerstad ca. kl. 20.00. Får vi til dette vil vi i det minste ha et godt alternativ til de som ikke ønsker å kjøre buss frem og tilbake til møter i Oslo. Fylkeskommunen har avsatt kr. 300.000,- til dette, men kommunene må i tillegg bidra med en noe mindre egenandel. Detaljer om dette får vi greie på etter hvert.

I morgen er det klart for et nytt styremøte i Østre Agder, denne gang på Cinderella. Hva som kommer ut av dette skal jeg informere om i morgen kveld.

mvh Rune

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar