onsdag 16. september 2009

Formannskapsmøtet tirsdag

I tirsdagens formannskapsmøtet var sakslisten rekordliten. På dager med ikke så mange oppsatte saker får politikerne mulighet til å drøfte ulike saker som opptar oss, og administrasjonen får luftet saker av mer prinsipiell karakter med formannskapet. Av ting som kom opp i møtet kan jeg nevne følgende:

Ny brannbil
Gjerstad kommune må investere i ny brannbil, da den vi har ikke holder mål lengre. Flere andre kommuner rundt oss er i samme situasjon og bl.a. Vegårshei og Åmli har nå bestemt seg for å kjøpe nye biler med en kostnad på i overkant av 2 mill. kroner pr. stk. I Gjerstad har vi hatt en 7 år gammel bruktbil "på hånd" som kunne være et alternativ for å spare noen kroner.

Formannskapet kom imidlertid fram til at ikke minst av beredskapsmessige hensyn var viktig at vi hadde noenlunde likt utstyr med våre nabokommuner. Om en av kommunene skulle ha behov for assistanse ved en storbrann vil det være særdeles praktisk at alle brannmannskaper kan ha det samme utstyret å forholde seg til. I tillegg vil man med å kjøpe en ny bil holde reparasjonskostnader unna i større grad enn om man kjøper en brukt. Dermed fikk rådmannen signalene han ønsket, og resultatet blir sannsynligvis at vi får en flunkende ny brannbil etter hvert.

Ladestasjoner for el-biler
Gjerstad kommune har nå søkt om tilskudd til etablering av 7 ladestasjoner for el-biler på Brokelandsheia. Om vi får tildelt de omsøkte midlene (kr. 210.000,-) vil disse bli plassert slik: Cinderella Cafe & Hotel (3), Statoil (2) og Eurospar (2).

Omdømmeseminar
Jeg har tidligere omtalt stedsutviklingskonferansen "Citisense". Jeg har nå vært i kontakt med en konsulent i regi av Citisense som tilbyr seminarer til kommuner med fokus på stedsutvikling. De ønsker å tilby et eget seminar med fokus på omdømmebygging, som bl.a. tar opp hva vi vil at folk skal forbinde med vår kommune, og Brokelandsheia i særdeleshet. Seminaret får vi gratis, og da er det vanskelig å si nei! Jeg håper å få med både politikere, administrasjon, næringsliv og andre samfunnsinteresserte gjersdølinger på dette en gang før nyttår.

Idrettshall
Ånon Ausland (V) etterlyste i et tidligere kommunestyremøte en mer konkret oversikt over kostnadene ved å bygge en idrettshall samtidig med nybyggingen av skolebygget på Sunde. I møtet fikk vi derfor et notat til diskusjon. Det kom likevel ganske fort til konklusjonen at idrettshallen må bli et "byggetrinn 2", men det ble samtidig klart at å bygge noen fysiske hindringer på stedet der idrettshallen er planlagt skulle unngås. Det nye garderobebygget som bygges til gymsal/svømmebasseng blir uansett tilpasset en "påkobling" til en fremtidig idrettshall.

Informasjon om asylmottaket
I kommunestyremøtet neste torsdag får vi besøk av IMDI Sør, lederen for familiehuset i kommunen, og lederen for asylmottaket på Egdehall. Her vil politikerne i kommunestyret, og alle andre som ønsker å møte opp, få praktisk informasjon om hvordan dette mottaket skal drives, samt en oversikt over utfordringer og muligheter. Er dette noe du er interessert i å høre mer om er du velkommen til Gjerstadheimen fra kl. 18.30-20.00.

Maling av kommunehuset
Flere av dere har nok registrert at kommunehuset har fått nytt tak. Det var også planlagt å få malt bygget i høst, men foreningene som hadde påtatt seg jobben på dugnad hadde ikke anledning til å ta på seg dette likevel. Alternativet var da å få et firma til å gjøre jobben, men det ble i stedet bestemt å vente med malingen til våren, slik at lokale lag og foreninger kan få inntekter av dette. Går alt ettr planen vil bygget være ferdigmalt innen 17.mai 2010.

Offentlige transporttilbud
Varaordfører Kjell Trygve har med sin tilknytning til RTB/Nettbuss naturlig nok god oversikt over busstilbudet i vårt distrikt. Han og jeg skal nå sammen utarbeide et brev til fylkeskommunen der vi igjen påpeker vårt dårlige busstilbud i ferier og helger, samt ubehagene flere skolelever opplever med økt ventetid frem og tilbake til skolen. Fylkeskommunen er nok forholdsvis klare over dette på forhånd, men som en god gjersdøling en gang sa: "Det kan'kkje sjele å minne di på det!" ;-)

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar