søndag 13. september 2009

Varmtvannsbasseng for revmatikere

Lederen av Gjerstad Revmatikerlag, Vivi B. Ausland kritiserer kommunen for å ikke ville tilrettelegge for varmtvannsbasseng på Sunde skole, og at vi politikere forsøker å tie saken ihjel.

Dette er langt fra tilfelle. Vi har fått frem tall som viser at å gjøre om det eksisterende bassenget på Sunde skole til varmtvannsbasseng rett og slett ble for dyrt til at politikerne ønsket å prioritere dette. Byggekostnadene var estimert til 2 mill. kroner, og en økt driftskostnad på over 200.000 kroner pr. år.

Et problem med varmtvannsbassenger generelt er også at de ikke er så enkle å kombinere med et vanlig skolebasseng. Det tar såpass lang tid å få kjølt det ned til vanlig bruk, at det kun er fredagen som kunne vært aktuell til bruk for revmatikerne. Dermed er investeringene store i forhold til hvor mye et slikt basseng blir brukt.

Jeg mener det nå heller må sjekkes ut om vi kan få til et interkommunalt samarbeid for å få bygget et eget varmtvannsbasseng som alle kommunene kan benytte seg av. Kanskje det kunne være en idé å få til dette på Brokelandsheia, som ligger ganske sentralt til for både Risør, Tvedestrand, Vegårshei og Åmli. Om vi fikk dette til ville dette bassenget kunne brukes hver eneste dag av innbyggere fra hele regionen. Dette mener jeg må være minst like fremtidsrettet som at alle kommunene tilbyr en dag med bading i varmt vann i sine respektive skolebasseng.

Det gjenstår å se om de andre kommunene vil være med på en slik løsning. Jeg kommer i alle fall til å spille dette inn på neste ordfører/rådmannsmøte.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar