fredag 18. september 2009

Levekårsseminar

I dag har jeg vært på Lyngørporten på et levekårsseminar i regi av Østre Agder. Aust-Agder er et av de fylkene i landet som sliter mest på denne fronten, med et stort antall sosialhjelpsmottakere og uføretrygdede, også blant svært unge mennesker.

Problemet er komplekst og kan synes vanskelig å rette på over natten. Likevel må vi ikke gi opp, men forsøke å komme frem til gode tiltak som kan hjelpe folk på rett vei og ut av trygdesystemet. Selv har jeg bl.a. stor tro på selvbyggerprosjektet vi har tenkt å sette i gang i Gjerstad kommune. Dette vil ganske sikkert få flere mennesker på rett kjøl i livet.

Vi fikk på seminaret høre et par svært engasjerende innlegg bl.a. fra Arendal kommune som har satt i gang prosjekter for å hjelpe unge mennesker på skråplanet tilbake i jobb og et normalt liv. Flere av tiltakene vi ble gjort kjent med bør vi absolutt vurdere å få til også i Gjerstad.

Gjerstad kommune var for øvrig godt representert på seminaret, med flere deltakere fra administrasjonen. Fra politisk side deltok Inger Løite og undertegnede. Nå gjelder det også å få til et politisk fokus lokalt på denne utfordringen og forhåpentligvis få satt noen gode tiltak ut i livet! Inger kommer til å bringe temaet på banen i vårt kommunestyremøte neste torsdag, og jeg er overbevist om at det må være tverrpolitisk enighet om å få til gode løsninger for de av våre sambygdinger som ikke har det så enkelt i hverdagen. Får vi dette til er det en vinn/vinn-situasjon for alle.

Jeg kan samtidig ikke unnlate å minne folk på at vi alle kan hjelpe til med å bry oss om de som ikke har det så godt. Det er ikke alltid så mye som skal til, en enkel telefon, et kort besøk el.l. kan være nok til at noen ønsker å endre sine levevaner og kanskje komme ut av en ond sirkel. Jeg tror at bare det å føle at noen er oppmerksomme på en, vil ha en god effekt i så måte.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar