torsdag 28. mai 2009

God stemning i kommunestyret!

Kveldens kommunestyremøte gikk smertefritt for seg, selv med saksdokumenter så tykke som en bok. Faktisk var møtet over på godt under to timer, inkl. pause!

Som ventet gikk kommunestyret inn for å støtte opp om Polenturene, dog ikke med en åpen garanti for å dekke et evt. beløp som ikke foreldre klarer å skaffe på egenhånd. I stedet for en slik garanti ble det bevilget kr. 1.000,- pr. elev som kommunal støtte til turen. Resten av reiseutgiftene må elever og foreldre skaffe til veie ved hjelp av egeninnsats.

Administrasjonen, v/ stedsutvikler Tonje Berger Ausland fikk for øvrig mye skryt av politikerne for arbeidet i forbindelse med plansmia og utviklingsplanen for Brokelandsheia. Prosessen har vært omfattende og lærerik for mange, og Kai Ove Sandåker (V) mente sågar at plansmiearbeidet nok hadde vært den beste investeringen kommunen hadde gjort på lenge. Selv er jeg også av den oppfatningen at vi nå har et meget godt verktøy å styre utviklingen etter, ikke minst med tanke på å få et godt system på infrastrukturen på området. Planen blir nå tatt med som en egen kommunedelplan i forbindelse med rullering av kommuneplanen som skal skje i løpet av dette året.

Det ble også enstemmig vedtatt å gå for rådmannens forslag til overføring av kommunestyremøtene på internett. Jeg håper og tror alt er på plass til et av de første møtene over sommerferien. Interessen fra publikum er avgjørende for om ordningen vil fortsette, så jeg håper virkelig dette blir en informasjonskanal som vil bli benyttet av bygdefolket. Møtene kan man se enten direkte eller i opptak. Dermed skulle alt ligge til rette for at folk kan orientere seg bedre om hva vi politikere holder på med i disse møtene. Radio 5 i Arendal har også vist sin interesse i å kunne overføre våre kommunestyremøter direkte på lokalradioen. De har planer for en sterkere sender, som gjør at Gjerstad også får inn radiokanalen.

Ellers kunne jeg i kveldens møte også opplyse at kommunen har kommet til enighet med grunneieren av holmene i Sandåkerhølen. Det blir da ikke nødvendig for kommunen å ekspropriere området for å sikre tilgang for almenn ferdsel. Dermed kan de som bruker badeplassen også i år komme seg tørrskodd frem til sanden. Jeg er tilfreds med at saken til slutt ble løst i minnelighet. Dette er til det beste for begge parter.

I morgen skal jeg bl.a. på møte ang. utbygging av vannverket i kommunen, men har planlagt en kortere dag enn vanlig, da det nå er på tide at jeg hjelper til litt hjemme før konfirmasjonen på søndag. Værmessig ligger alt til rette for en super konfirmasjonssøndag, og jeg regner med at mange i bygda setter pris på å kunne være ute en slik dag.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar