tirsdag 19. mai 2009

Trivselstiltak - en sikker investering!

Som en kan lese i dagens AAB har jeg tatt initiativet til å "børste støvet" av en gammel klassiker, kommunestyreskyting mellom Gjerstad og Vegårshei.

Det er etter min mening viktig at lokalpolitikere også får oppleve noe artig i forbindelse med de viktige oppgavene de har påtatt seg for lokalsamfunnet. Samtidig tror jeg at et lite "stunt" som dette er et viktig signal til de som vurderer å stille til valg ved neste korsvei. Å være lokalpolitiker betyr ikke bare bety en haug med papirer, med kritikk som betaling...

Det ble litt blest i media omkring kommunestyret Danmarkstur forleden, om det var riktig at vi politikere skulle bruke folks skattepenger på en utenlandstur. Jeg har en klokkeklar oppfatning om at dette var meget vel anvendte penger. For det første så var reisen arrangert på "sparebluss", med overnatting på danskebåten begge veier. lnkludert i turen var 10 timers kurs på båten med en ekstern rådgiver. Siden vi var ute på "bøljan blå" det meste av tiden, fikk deltakerne ikke anledning til å reise hjem underveis, og dermed fikk vi alle anledning til å bli litt bedre kjent med hverandre.

Vi politikere er satt til å forvalte Gjerstad kommunes totalbudsjett på rundt 100 millioner kroner. Dette er det etter min mening nærmest uforsvarlig å gjøre om en som politiker ikke får en grundig folkevalgtopplæring. Å kunne vite mer om politikernes ulike roller, muligheter og utfordringer er et viktig verktøy for å kunne vedta fornuftige budsjettrammer på kort og lang sikt. Sånn sett var studieturen til København en meget god investering. I tillegg er jeg overbevist om at den tiden vi fikk sammen rent sosialt også bidrar til et enda bedre arbeidsklima mellom politikere og administrasjon, og økt forståelse for hverandres roller.

I inneværende kommunestyreperiode har vi hvert år satt av midler til det såkalte "jobbnærværprosjektet" i Gjerstad kommune. Disse pengene benyttes til velferdstiltak for kommunens ansatte. At dette har vært en kanongod investering kan en ganske enkelt se av sykefraværstallene, som tidligere var skyhøye. Bruk av vikartjenester har nå falt drastisk og vi er god vei i riktig retning. Dette er meget positivt, og mitt inntrykk er at de aller fleste ansatte trives på jobben i kommunen.

Man skal ikke se langt utenfor Gjerstad før man registrerer at andre kommuner sliter med en del ting vi ikke gjør hos oss. Opplever man et godt arbeidsmiljø, både som politiker og ansatt i kommunen, gjør man også en bedre jobb for kommunens innbyggere!

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar