tirsdag 26. mai 2009

Spennende boligsosial handlingsplan underveis!

Etter en tid borte fra kontoret hadde posten hopet seg opp. Likevel klarte jeg på slutten av dagen å se treverket på kontorpulten...;-) Resten av uka blir det interne møter rundt i enhetene, det er viktig å følge med på utviklingen og oppfølgingen av de politiske vedtakene vi gjør i kommunestyret.

Jeg har bl.a. store forventninger til den boligsosiale handlingsplanen vi snart skal ha opp til behandling i kommunestyret, og skal i den forbindelse i et møte med NAV nå på torsdag.

I fjor høst var jeg med på en tur med NAV og familiehuset til Meland kommune utenfor Bergen, der vi bl.a. fikk se nærmere på et prosjekt som jeg virkelig håper vi kan få til også i Gjerstad! For å få unge rusmisbrukere og kriminelle på rett kjøl igjen tilbyr kommunen dem å være med på et såkalt "selvbyggerprosjekt", der de som viser vilje til å komme seg ut av problemene sine får tilbud om å få bygge sin egen bolig, som de til slutt selv overtar og flytter inn i. Kommunen ønsker å komme ungdommene i møte med praktisk og organisatorisk hjelp, slik at de kan etablere seg i egen bolig til en pris og en finansiering som gjør det mulig å klare boutgiftene med egen inntekt. Selve byggingen foregår i derfor i samarbeid med fagpersoner som tømrere, elektrikere o.l. som sørger for at fremdriften går etter planen. Løsningen er egeninnsats. Ikke en fastlagt og tidsbestemt innsats, men en egeninnsats basert på det den enkelte ungdom kan, eller vil lære.

Husbanken er en viktig støttespiller i dette prosjektet, som gir en vinn/vinn-effekt både for bruker og kommune.

Det er en kjensgjerning at vi i vår kommunen har utfordringer med en gruppe unge mennesker som har havnet på skråplanet. Mitt håp er nå at vi ved hjelp av en nytenkende handlingsplan vil kunne hjelpe noen av disse på rett kjøl igjen! De av dere som ønsker å ta en titt på hvordan selvbyggerprosjektet i Meland kommune fungerer, ta en titt på http://www.sjolvbyggarprosjektet.no/

I Meland traff vi bl.a. en tidligere rusmisbruker i full gang med å bygge sitt eget hus, og det var virkelig stort å se med hvilken stolthet og glede han viste oss boligen han holdt på å bygge. Om kommunestyret ønsker å se nærmere på prosjektet vil jeg forsøke å få vedkommende på besøk til Gjerstad for å informere kommunestyret om sin egen "månelanding", for å bruke et lokalkjent begrep.

Synes du dette høres interessant ut? Legg inn din kommentar da vel! Det er ikke så vanskelig som enkelte vil ha det til....;-)


mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar