fredag 15. mai 2009

Vind blir en viktig energikilde

Agder Energi kommer til å satse mer og mer på vindkraft i årene fremover. Dette kunne konsernsjef Tom Nysted fortelle til bedriftsforsamlingen i selskapet fredag formiddag. Dette er i tråd med EUs totale satsing på vindkraft, som øker fra år til år. Nysted nevnte bl.a. at det i Danmark nå er 25.000 mennesker involvert i produsjon av vindmøller.

Agder Energi kommer i perioden frem til 2011 satse ca. 3,7 Mrd. kroner på investeringer. I første rekke vil dette gjelde vann- og nettsektoren, men etter 2011 vil de største investeringene komme innen vindkraft.

Ellers ønsker de ansatte i Agder Energi ikke uventet å beholde en større del av overskuddet enn hva eierne har signalisert.

Agderkommunene, som har aksjemajoriteten i selskapet, har sterke argumenter for at eierne bør ha et større utbytte enn hva som har vært tilfelle tidligere år. Dette er selvsagt sett i sammenheng med generelt dårlig kommuneøkonomi, og at budsjettene i de aller fleste av kommunene er saldert ved hjelp av økt utbytte i Agder Energi.

mvh Rune.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar