mandag 25. mai 2009

Jernbanemøte i Oslo

I dag har en delegasjon fra Gjerstad deltatt under Jernbaneforum Sørs markering i Oslo. Først fikk vi delta i et møte i arbeidsutvalget, der vi informerte om hvordan vi planlegger jernbanestasjonen på Brokelandsheia i vår nye utviklingsplan for området. Deltakerne var tydelig imponert over resultatet av plansmiearbeidet vi har gjennomført. Gjerstads stortingskandidat fra SV, Torbjørn Urfjell, deltok også som medlem i Jernbaneforum Sør.

På det påfølgende møtet stilte det opp en god del ordførere fra de fem fylkene fra Rogaland til Vestfold, fylkesordførere, stortingsrepresentanter og statsekretæren i Samferdselsdepartementet. Det viktigste i dette møtet var å fronte synet på at prosjektet Sørvestbanen burde få en mer sentral plassering i planarbeidet videre. Vi håper nå at det er tverrpolitisk enighet om at planleggingen av Grenlandsbanen (Eidanger - Brokelandsheia) vil komme med i den endelige planen, slik at vi kan komme et skritt videre i riktig retning.

Under møtet gjorde vi vårt beste for å fronte Brokelandsheia som knutepunktstasjon, samtidig som vi også signaliserte at vi ikke var interesserte i å båndlegge det verdifulle arealet i all framtid. Derfor er vi litt utålmodige for å få en fortgang i prosessen!

Ellers ble jeg nok litt skuffet over at vi ikke skulle markere våre standpunkter foran Stortinget, da ville vi ha fått et større mediafokus rundt arrangementet. Vi fra Gjerstad var klare med kommunefane og det hele...;-Det var visst noen AP-ordførere som ikke ønsket å "protestere" mot den sittende regjerings NTP-forslag. Dermed ble dette stuntet avblåst. Av den grunn var det ekstra skuffende at kun en av fem AP-ordførere fra Agder deltok på møtet. (Helge Sandåker fra Marnardal). Fra våre nabokommuner deltok ordførerne fra Risør og Tvedestrand, så det var i alle fall positivt!

Resten av denne uka blir jeg for det meste på kontoret, der det nok venter en del post som krever litt oppfølging, bl.a. forberedelser til kommunestyremøtet på torsdag. Denne gang er sakspapirene tykke som en middels roman...;-)

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar