fredag 19. juni 2009

Interesse for plakatkampanje

Kommunens plakatkampanje i forhold til rusproblematikk, som ble introdusert av Gjerstad Høyre, v/ Ragnhild L. Kveim og undertegnede i kommunestyret i fjor, vekker nå oppsikt i andre deler av landet.

For de som ikke har sett våre plakater, så er de satt opp rundt der folk ferdes i kommunen, og ser slik ut:



I dag fikk jeg en henvendelse fra Våler kommune i Østfold som ønsket å vite mer om vår kampanje mot rus og rusrelaterte problemer. De ønsket å bruke denne som et forebyggende virkemiddel i sin kommune. Plakatene ble observert ved inngangen til Cinderella, og jeg har også fått positive innspill fra flere andre som har sett plakatene rundt i bygda.

Noen steder har nok plakatene falmet en del etter mange måneder i sol og ruskevær, og av den grunn blitt fjernet, men de vil forhåpentligvis bli erstattet av nye etter hvert, kanskje med nye budskap. Over sommeren vil jeg presentere kampanjen for kommunene i Østre Agder, og det skulle ikke forundre meg om flere kommuner vil henge seg på for å øke folks bevissthet om vårt felles samfunnsproblem.

Utfordringene med å vise til politiets varslingsnummer er imidlertid at ikke politiet bestandig har anledning til å rykke ut pga. at de er opptatt med andre oppdrag. Her har som tidligere nevnt regjeringen et stort ansvar i forhold til bemanningsproblematikken.

Forhåpentligvis vil det også snart komme konkrete tiltaksforslag fra gruppen som ble nedsatt med stortingsrepresentant Inger Løite (A) som leder. Det er tverrpolitisk enighet om å snu hver stein for å finne gode virkemidler, så jeg håper vi snart får en tilbakemelding fra henne og de andre i styringsgruppen.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar