onsdag 24. juni 2009

Møte med Statskog

I dag har jeg vært i møte med Statskog for nyttige diskusjoner. Ikke minst ønsket Statskog å komme med inspill til utvikling langs veien mellom Valle og Telemark grense. I dette ligger bl.a. ønsket om å få strømtilførsel på strekningen.

Dette er ikke bare viktig for Statskog, men for kommunen i sin helhet. Ikke minst i forbindelse med strømbrudd er vi svært sårbare. Får vi etablert en kobling til kommuner i Telemark vil vi kunne få strøm derfra ved omfattende strømproblemer i eget nett. I tillegg er det også viktig for mange i Gjerstad at vi får fram strøm til Solem Skytebane.

Problematikken vi har i forhold til strøm og beredskap har jeg bedt adm.dir Tom Nysted i Agder Energi komme inn på når han kommer på besøk i kommunestyremøtet i august. Forhåpentligvis er Agder Energi positive til et slikt utspill.

Ellers går samarbeidet mellom kommunen og Statskog for øvrig meget bra. Jeg opplever Statskog som et ryddig organ som er interessert i den lokale samfunnsutviklingen i kommunen vår. Statskog har bl.a. kommet med nye innspill i forbindelse med rulleringen av kommuneplanen som skal gjøres senere i år. Det er oppleves samtidig også positivt å ha Nils Olav Sunde som Statskogs representant med eget kontor i Gjerstad.

mvh Rune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar