tirsdag 16. juni 2009

Ladestasjoner for el-biler

I et kommunestyremøte i fjor høst tipset Birger Westlund (H) om at regjeringen i statsbudsjettet for 2009 hadde bevilget 50 mill. til etableringer av ladestasjoner for el-biler rundt i landet, og at dette burde vi søke om å få ta del i på Brokelandsheia. Dette har jeg fulgt opp, men regjeringen har ikke fått etablert en ordning for dette før i disse dager.

Nå har vi fått endelig fått et informasjonsskriv fra Transnova, som det nye selskapet heter. Dermed ligger det klart for at vi kan søke på et antall ladestasjoner plassert på Brokelandsheia. Vi burde være meget aktuelle for å bli tildelt noen slike ladestasjoner pga. vår sentrale beliggenhet mellom Oslo og Kr.sand, som også er et naturlig stoppested for de veifarende.

Så vil fremtiden vise om det er like liten vits i å søke på dette som det var i forhold til de engergibesparende tilskuddene fra Enova. I den forbindelse satte vi av ekstra ressurser til å utarbeide en detaljert og god søknad, da det kom klart frem at dette skulle komme alle norske kommuner til gode. Men som så ofte tidligere, om noe virker for godt til å være sant, så er det som regel akkurat det.

Jeg mener vi av regjeringen i dette tilfellet klart ble holdt for narr, og er fristet til å sende inn en regning på medgått tidsforbruk, pga. alt arbeidet vi gjorde til ingen nytte. Selv om det kom inn søknader som totalt var for store i forhold til de økonomiske rammene, skulle staten heller valgt å fordele litt på hver, i stedet for at noen fikk en hel del mens andre (som oss) ikke fikk noe som helst. Kommunene er fortsatt såpass sultefôret at når man først skal dele ut gavepakker må være fornuftig å fordele disse så godt som det lar seg gjøre slik at alle skal bli "litt" fornøyd.

Men på den annen side så er det snart valg, og jeg har slettes ikke noe i mot at dagens regjering så tydelig viser at det nå er fornuftig med et bytte. Nå må vi snart få på plass en regjering vi kan stole på! (forhåpentligvis var dette stor nok provokasjon til en AP-kommentar...?)

mvh Rune.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar